ØKO+ i Århus Festuge!

 En række økologiske virksomheder og restauratører serverer igennem hele festugen Gourmetmad på Gadeplan på Store Torv, som en del af konceptet ØKO+. Konceptet er udtænkt af Malene Aaris og indebærer, at maden kan fås til rimelige priser og er økologisk plus én eller flere merværdier.
 
Disse merværdier er defineret som:
-        Et særligt hensyn til dyrevelfærd
-        En usædvanlig god smag
-        Overhovedet ingen brug af sprøjtemidler eller tilsætningsstoffer, selv om de ikke står på ”forbudt-listen”
-        Et særligt hensyn til sundhed
-        Et særligt hensyn til fødevaresikkerhed
-        Et særligt miljø-hensyn i produktionen
-        Biodynamik
-        Fair Trade

Således blev der i festugen 2009 serveret supper, sandwiches af lam og frilandsgris, gedepita, gedefrankfurter, pølser, chili con carne samt kaffe med lækker håndlavet chokolade. Nedenfor et stemningsbillede af Hanegal, der rækker en økologisk fransk hotdog til en regnvåd kunde: