De Flyvende Geder

Medlemmerne i Dansk Økologisk Gedeavlerforening er fortrinsvis avlere af økologiske malkegeder. Disse gedeavlere leverer gedemælk til osteproducenter, som forarbejder mælken til gedeost, der sælges i supermarkeder, til restauranter og i gårdbutikker herhjemme og på eksportmarkederne. Ca. hver anden gang en ged får kid er det en buk, der ser dagens lys. Denne buk er ikke i stand til at levere mælk, men kan i stedet for blive til det skønneste gedekød. Der er bare en masse udfordringer i forhold til at sælge gedekød: det er ikke særlig kendt i Danmark, det er dyrere end andre kødtyper, da geden er et lille dyr og det koster meget at fodre på den, og der eksisterer ikke en egentlig distributionskæde. Derfor har Gedeavlerforeningen fået penge fra Fødevareministeriet til at lancere et markedsfremstød for gedekød: De Flyvende Geder!!

Se mere på www.danskged.dk
 
Hjemmet for De Flyvende Geder er en trailer, der er omdannet til en gedevogn med autoriseret køkken indvendig
 
Et korps af kompetente madfolk mødtes til et seminar på Århus Tekniske Skole, hvor de lærte alt om geder og sammen lavede mad af gedekød
 
Afslutningsvis blev der spist gedekød, imens dyrlæge Birgit Agner Pedersen underholder om geden anatomi
 
Jomfruturen med gedevognen gik til Wining & Dining i Hellerup
 
Også Ridehuset i Århus fik besøg af De Flyvende Geder, hvor ca. 2.500 mennesker fik smagt på gedekød